Desertul libanez – un must-have al oricarui sezon


Daca ar fi sa enumeram trei feluri de mancare preferata, cu siguranta, in lista noastra s-ar afla si un desert. Un preparat dulce si aromat nu are cum sa nu ne incante simturile intr-atat incat sa nu il pozitionam pe un loc fruntas in propriul clasament. Indiferent de zona geografica, gen sau alte aspecte demografice, nimeni nu ar refuza un pic de dulceata culinara in viata sa.

Fiecare cultura se remarca printr-un desert special, insa explozia de arome si rafinament a preparatelor dulci libaneze nu are cum sa treaca neobservata. Cine paseste intr-un restaurant libanez, trebuie sa incerce macar un desert traditional. Imbinarea de miresme si delicatetea produselor atent alese reprezinta cea mai placuta invitatie la masa.

Unul dintre cele mai apreciate preparate libaneze este Noapte de Beirut. Dezmierdata in esente de trandafiri sau portocale, crema de lapte obtine o aroma speciala care se combina perfect cu mierea si bananele. Desertul este completat de o pudra de nuci si fistic, oferind preparatului gustul necesar indragit de pasionatii bucatariei libaneze. Fructele in coaja lemnoasa sunt des intalnite in preparatele libaneze, iar desertul nu face exceptie de la acest lucru. Acestea sunt cel mai usor sesizabile in cunoscutele prajituri libaneze cu nuca si fistic.

Chiar daca multi le aseamana cu baklavalele, prajiturile libaneze nu contin grasime animala ceea ce le face desertul perfect in perioada de post. Un alt desert gustos este Asmalie care reuseste sa cucereasca orice consumator. Aceasta este o prajitura din fidea si lapte, completata armonios de o pulbere de fistic.

Desertul libanez cucereste de la o simpla privire datorita nuantelor incantatoare si a miresmelor imbietoare care nu au cum sa nu te indemne sa le incerci. Preparate cu delicatete din fructe exotice, acestea capata o aroma specifica gastronomiei libaneze.



Desert libanez la Four Seasons Bucuresti
Sursa foto: Four Seasons
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T