5 condimente folosite in bucataria libaneza


Primul lucru, pe care cineva il spune, atunci cand gusta pentru prima data preparatele libaneze este: mancarea are gust! Si pe buna dreptate, chiar asa este! Pe langa condimentele clasice folosite, sare, piper, oregano, usturoi etc, in bucataria libaneza se mai folosesc cateva condimente aparte care, folosite cu imaginatie, dau savoare oricarui preparat libanez:

1. Za’atar – este un amestec de cimbru, oregano, maghiran si seminte de susan usor prajite. Se foloseste peste painea libaneza, in salata de masline cu nuca, in sambousek cu branza etc, iar, pentru ca noua ne place atat de mult, am creat o salata speciala numita Four Seasons care are si Za’atar, dar vedeta din meniu ramane Puiul cu Za’atar, care satisface orice pretentie culinara.
2. Cardamon – are un gust unic, picant-dulce, usor aromatizat. Are proprietati afrodisiace si se foloseste de regula in dulciuri, in cafea, ceai etc. Noi ne-am pus amprenta si l-am folosit intr-un preparat pe baza de pui: Puiul cu cardamon al carui gust este inconfundabil.

3. Sumac – este un condiment acrisor care se foloseste la prepararea salatelor, Fatoush, Tabbule, dar si pentru a estompa gustul puternic al carnurilor.

4. Menta uscata si verde – Cunoscuta pentru proprietatile ei terapeutice, menta este folosita cu generozitate in bucataria noastra, de la limonada libaneza, si pana la aromatizarea salatelor.

5. Lebanese seven spices – este un mix de condimente (piper negru, ienibahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, schinduf) care aduce o explozie de savoare papilelor gustative. Se foloseste atat in diferite preparate din carne, cat si la unele sosuri.

Condimente speciale folosite la Four Seasons
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar