15 recomandari pentru preparate de post
Postul este o incercare pentru suflet si trup. Este retinerea totala sau partiala de la anumite mancaruri. Pe langa asta, este importanta si curatirea de ganduri, pofte sau fapte rele. Degeaba te abtii de la mancare, daca de fapt ai o atitudine negativa fata de tot ce te inconjoara. Se zice ca persoanele negativiste au o problema pentru orice solutie gasita. Trebuie sa-ti gasesti echilibrul interior, ca sa poti sa treci prin aceasta perioada de restrictii.
Bucataria libaneza este generoasa din acest punct de vedere pentru ca poti manca o varietate de mancaruri de post pline de vitamine de unde poti sa-ti iei energia zilnica. Iti propunem 15 preparate de post pe care sa le combini in meniul zilnic.
1. Falafel – chiftelute delicioase din naut si pasta de susan
2. Homos – crema de naut stropita cu ulei de masline
3. Baba – Ghanuj – salata de vinete cu ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline si sos de rodii
4. Moutabal – Salata de vinete cu pasta de susan si ulei de masline
5. Magdus – vinete mignone umplute cu nuca si ardei iute, marinate in ulei de masline
6. Fatush – salata cu rosii, catraveti, varza, salata verde, ardei gras, ceapa, lamaie, condimente libanze, crutoane de lipie, ulei de masline si sos de rodii
7. Tabbule – salata de patrunjel tocat fin, cubulete de rosii, grau fin pisat, lamaie, ulei de masline
8. Warak – Ainab – sarmalute cu orez in foi de vita
9. Salata de masline – masline verzi libaneze, nuca, rosii, cimbru, sus de rodii si ulei de masline
10. Rocca – frunze de rucola, rosii, ceapa, lamaie, ulei de masline
11. Foul Moudamas – boabe de fasole fava, rosii, patrunjel, lamaie si ulei de masline
12. Musabaha – boabe de naust cu pasta de susan, lamaie si ulei de masline
13. Lubia - fasole verde in stil libanez cu mult usturoi
14. Orez libanez – cu nuca, snubar si stafide
15. Batata Harra – cartofi in sos picant
2. Homos – crema de naut stropita cu ulei de masline
3. Baba – Ghanuj – salata de vinete cu ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline si sos de rodii
4. Moutabal – Salata de vinete cu pasta de susan si ulei de masline
5. Magdus – vinete mignone umplute cu nuca si ardei iute, marinate in ulei de masline
6. Fatush – salata cu rosii, catraveti, varza, salata verde, ardei gras, ceapa, lamaie, condimente libanze, crutoane de lipie, ulei de masline si sos de rodii
7. Tabbule – salata de patrunjel tocat fin, cubulete de rosii, grau fin pisat, lamaie, ulei de masline
8. Warak – Ainab – sarmalute cu orez in foi de vita
9. Salata de masline – masline verzi libaneze, nuca, rosii, cimbru, sus de rodii si ulei de masline
10. Rocca – frunze de rucola, rosii, ceapa, lamaie, ulei de masline
11. Foul Moudamas – boabe de fasole fava, rosii, patrunjel, lamaie si ulei de masline
12. Musabaha – boabe de naust cu pasta de susan, lamaie si ulei de masline
13. Lubia - fasole verde in stil libanez cu mult usturoi
14. Orez libanez – cu nuca, snubar si stafide
15. Batata Harra – cartofi in sos picant
Inapoi la Blog