Secretul delicioaselor preparate libaneze


Mark Twain spunea că „secretul succesului în viață rezidă în abilitatea de a mânca orice îți place și de a lăsa pe seama mâncării lupta ce se da înlăuntrul tău”. Nu știm dacă succesul se ascunde în spatele plăcerii de a savura specialități culinare, însă, cu siguranță, această activitate aduce satisfacție multora. Numai dacă te gândești la bogăția de arome a delicioaselor preparate libaneze, zâmbetul îți va lumina chipul.

Bucătăria libaneză ocupă un loc special în inima iubitorilor de preparate orientale, datorită varietății de ingrediente folosite. Carnea de pui, miel, vită sau pește este armonios completată de amestecul îmbietor de condimente, ulei de măsline, legume și lactate. Toate sunt pregătite cu iubire și mare grijă de bucătarul nostru pentru a-ți oferi o experiență gastronomică libaneză autentică.

Din meniul nostru plin de bunătăți, îți recomandăm cu încredere câteva dintre cele mai apreciate preparate cu specific oriental:

Homos – Crema de năut stropită delicat cu ulei de măsline poate fi savurată astfel sau în alte cinci combinații delicioase. Te răsfățăm cu Homos Beiruty, pregătit cu piper roșu, usturoi și pătrunjel, Homos cu Sujuk, bine cunoscuții cârnăciori libanezi picanți, Homos cu Snubăr, Homos cu Carne de Vită sau, dacă îți este greu să te decizi între ultimele două, îți recomandăm Homos cu Carne și Snubăr.

Moutabal – Salata de vinete se bucură de un gust minunat alături de pasta de susan. Doar în restaurantul nostru, poți încerca și varianta cu sfeclă roșie pe care nu ai cum să nu o îndrăgești.

Labneh – Este un deliciu culinar rezultat din amestecul dintre crema fină de iaurt și uleiul de măsline. Te invităm să îl încerci în patru combinații delicioase: Labneh cu usturoi și mentă, Labneh cu zatar, Labneh cu măsline sau Labneh cu nucă.

Kebbe – Cine ar putea refuza chifteluțele de carne în plapumă de grâu? Răsfățate în condimente atent alese, acestea sunt pregătite din carne de pui sau vită.

Tabbule – Această salată demonstrează de fiecare dată de ce este în preferințele iubitorilor gastronomiei libaneze. Este o adevărată sursă de vitamine, datorită ingredientelor bogate în nutrienți, precum pătrunjel tocat fin, roșii, grâu fin pisat, lămâie și ulei de măsline.

Noapte de Beirut cu Banane – Alături de miere și banane, crema de lapte este alintată cu esențe de trandafiri sau portocale pentru a crea aroma perfectă. La final, îmbrățișăm desertul cu o pudră de nuci și fistic, oferindu-i un gust divin.

Știm că alegerea nu este ușoară, iar când te gândești că acestea sunt doar câteva dintre bunătățile libaneze pe care le întâlnești la Four Seasons, decizia este și mai dificilă. Pentru a scăpa de tensiunea dinaintea comenzii, îți recomandăm cu drag să apelezi la varianta libaneză de servit și să comanzi preparatele sub forma de mezze. Te vei răsfăța cu toate bunătățile dorite!


Back to Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T