Codul vestimentar in restaurant


Atunci cand faci o rezervare la restaurant, incepi automat sa te gandesti cu ce te vei imbraca pentru momentul respectiv. In cazul in care nu stii care este codul vestimentar al restaurantului la care doresti sa faci rezervarea, poti suna si intreba pentru a evita sa comiti o eroare. In general, asteptarile in ceea ce priveste codul vestimentar se impart in patru categorii: casual, business casual, elegant casual si formal.

1. Casual
Un restaurant care a etichetat codul vestimentar ca fiind casual te poate induce in eroare si sa te faca sa crezi ca a lasat o usa larg deschisa. Codul vestimentar casual pentru restaurantele rafinate inseamna lejer, insa ingrijit. In niciun caz nu trebuie sa alegi din dulap un trening sau pantaloni scurti si slapi. Stilul casual pentru restaurante se indreapta catre tricouri polo, pantaloni si pantofi, iar in cazul femeilor catre rochii de zi, pantaloni, bluze si pantofi. Sunt preferate culorile deschise.


2. Business casual
In general, business casual inseamna a te imbraca in acelasi mod in care ai face-o pentru o sedinta sau pentru o intalnire importanta cu clientii. Cuvantul de baza pentru codul vestimentar business casual este profesional. In cazul femeilor, tinutele merg de la costume si camasi cu guler la fuste office si pantaloni, iar pantofii sunt de preferat cei cu toc inalt. De asemenea, barbatii pot opta pentru costume, pantaloni si camasi business, in combinatie cu pantofi sau mocasini.


3. Elegant casual
Codul vestimentar elegant casual presupune o atentie mai mare la detalii. In privinta barbatilor poate insemna o tinuta formata din costum cu cravata sau pantaloni si camasa eleganta de zi insotita, eventual, de cravata sau papion. In cazul femeilor tinuta porneste de la o rochie de zi eleganta pana la clasica rochie neagra. Iar daca in cazul stilul casual de preferat erau culorile deschise, in cazul tinutelor elegant casual primeaza culorile inchise. Atentie insa, elegant casual nu inseamna formal.

4. Formal
Asa cum spuneam, formal nu inseamna elegant casual. Daca in ceea ce priveste stilul elegant casual, puteai opta pentru rochii de zi elegante si costume simple, codul vestimentar formal presupune o tinuta de ceremonie. Trebuie sa recunoastem ca acest cod vestimentar este mai rar intalnit in restaurante in mod obisnuit, insa daca restaurantul o impune (mai ales in cazul in care intr-o anumita zi restaurantul organizeaza un eveniment deschis cu tinuta obligatorie) nu ne ramane decat sa ne supunem. Costumele domnilor vor fi de ceremonie, iar rochiile obligatoriu lungi.

Este bine de stiut ca in restaurante codul vestimentar este bine stabilit si a fost conceput pentru ca oaspetii sa beneficieze de o atmosfera placuta si sa le fie asigurate confortul, intimitatea si siguranta.


Dress Code la Four Seasons
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T