Liban, o destinatie de vis (II)


Dupa ce ai gustat din bunatatile libaneze, este timpul pentru o plimbare. Poti vizita Byblos, un oras ce are reputatia de a fi cel mai vechi din lume. Excavatiile au scos la iveala artefacte datand din Neolitic, precum si din perioadele canaanita, feniciana, elena, romana si cruciata.

Viziteaza si castelul marin construit din piatra de la ramasitele romane, in micul port al orasului Sidon. Poti vedea unul dintre cele mai bine pastrate temple din lumea romana, la Baalbek, langa frontiera cu Siria. Coloanele templului lui Jupiter rasar din spatele unui complex de alte temple.

Viziteaza si grotele spectaculoase Jeita, la 20 km nord de Beirut. Galeriile au doua nivele, iar cele de jos includ un canal subteran cu apa, pe care poti merge cu barca. Admira sarmul celui de-al doilea oras al Libanului, Tripoli. Centrul istoric de la poalele castelului cruciatilor contine multe moschee, inclusiv Al-Muallaq Burtasiyat Madrassa, Al-Qartawiyat Madrassa, Marea Moschee si Taynal.

In cazul in care vrei ceva nou, incearca scufundari in apele de langa orasul antic Tir. Poti explora cateva ruine arheologice subacvatice. Descopera si siturile arheologice din Tir. Prima zona contine un district mare cu cladiri, bai publice si strazi mozaicate, iar cea de-a doua zona contine o retea extinsa de drumuri romano-bizantine. Zona trei contine unul dintre cele mai mari hipodromuri romane gasite vreodata.

De asemenea, poti schia in statiunile din Liban - Bakish, Cedrii, Faqra, Faraya, Laklouk si Zarour, care ofera cazare si facilitati excelente. Nu uita sa cauti testoase si pasari rare pe insula Palmierilor, listata ca rezervatie naturala de UNESCO, chiar in afara orasului Tripoli.

Si nu in ultimul rand, viziteaza Muzeul Gibran din Besharre, cunoscut mai bine ca locul in care s-a nascut poetul libanez Khalil Gibran, autorul Profetului. Orasul este si „poarta” spre valea Kadisha, o regiune muntoasa faimoasa pentru cedri. Iar daca ai ajuns in aceasta tara uimitoare, trebuie sa stii ca simbolul Libanului este cedrul.

Four Seasons Bucuresti va propune o destinatie ideala in Liban
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar