Rodia, fructul vedetă din bucătărie


Bucătăria libaneză se bucură de o varietate de preparate care conțin rodie sub diferite forme. Fie că vorbim despre fruct în stare naturală, fie despre suc, rodia ocupă un loc special în gastronomia orientală. La noi, la Four Seasons, putem spune ca rodia este vedetă, fiind folosită din belşug la o mulţime de preparate. Presarăm boabe de rodie peste baba-ghanuj, moutabal, fatush, iar sucul de rodie îl folosim la ras-asfur, macanek, ficăţei, salata de măsline, muhammara şi chiar în rulourile casei cu pui sau cu vită. Am amestecat sucul şi cu limonada casei, iar rezultatul este uimitor: o băutură extrem de aromată si răcoroasă, excelentă pentru zilele calduroase de vară şi nu numai.

Îndrăgim acest fruct-minune nu doar pentru că este plăcut la gust şi conferă preparatelor noastre o aromă şi o textură aparte, ci şi pentru că rodia are calităţi nutritive ce o plasează în categoria alimentelor minune pentru organismul uman. Pentru a vă convinge de avantajele consumului de rodie, atât în stare naturală, cât și în diferite preparate delicioase, am selectat câteva dintre beneficiile oferite de aceasta.

Întărește sistemul imunitar. Rodia deține un adevarat depozit de minerale (iod, fier, potasiu, siliciu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, mangan, cupru, sulf, crom, aluminiu, litiu și nichel), vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E și P) și aminoacizi. Toate acestea au un rol important în buna funcționare a sistemului imunitar, consumarea acestui fruct fiind recomandată în cazul unei răceli sau chiar în timpul recuperării după o intervenție chirurgicală.

Previne îmbătrânirea. S-a demonstrat că rodia are un efect benefic asupra tenului, ajutând la încetinirea procesului de îmbătrânire, aceasta conținând mai mulți antioxidanți decât vinul roșu, afinele sau ceaiul verde. Astfel, rodia este unul dintre fructele folosite cel mai adesea în cremele anti-rid.

Protejează inima. Rodia conține o serie de substanțe necesare organismului uman, printre care și fierul. Acesta are un rol esențial în producerea de globule roșii în sânge atât de necesare pentru combaterea anemiei. De asemenea, sucul de rodie reduce riscul de atac cardiac și previne ateroscleroza, acumulări de grăsime în artere, fapt ce ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. Studiile au mai arătat că, în cazul celor care suferă de hipertensiune, sucul de rodie ajută la scăderea cu până la 5% a tensiunii arteriale.

Îmbunătățește digestia. Sucul de rodie ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal și îmbunătățește digestia, fiind un bun remediu pentru a induce pofta de mâncare. În același timp, neavând găsimi saturate sau colesterol, fructul consumat sub diferite forme este alegerea perfectă pentru cei care vor să slăbească.

Ajută în tratarea problemelor dermatologice. Pe lângă îmbunătățirea elasticității pielii prin stimularea producției de colagen, substanțele benefice ale rodiei ajută și la depigmentarea petelor cauzate de arsuri solare. În general, rodia oferă tenului un aspect mai deschis și mai strălucitor, fiind des utilizată în prepararea măștilor faciale. De asemenea, aceasta ajută și la regenerarea celulelor epidermei, având capacitatea de a grăbi procesul de vindecare a rănilor.

Rodia este mai mult decât sursa ta zilnică de energie. Conține o mulțime de minerale, vitamine și aminoacizi, fapt ce îi asigură bine-meritatul statut de “fructul vieții”. Este alegerea ideală pentru zilele reci de iarna, când imunitatea ne este pusă la încercare, dar și a zilelor calduroase de vară cand ai nevoie de ceva răcoritor. Noi te ajutăm și îți oferim cu drag o gamă variată de preparate delicioase cu rodie.


Rodia in bucataria libaneza la Four Seasons Bucuresti
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar