Nicio mezze fara humus


Humusul este un preparat specific bucatariei orientale, insa din fericire in ultimii ani a devenit apreciat si la noi. Popularul preparat al Orientului Mijlociu, humusul, este realizat usor, din cateva ingrediente simple si sanatoase, precum nautul, uleiul de masline, usturoiul tocat, sucul de lamaie sau pasta de susan, numita tahini. Amestecate, aceste ingrediente fac din humus un aliment delicios si cu putine calorii, ideal in orice dieta!

Miracolul dietelor

Nautul este o sursa excelenta de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine si minerale precum: fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. Iar daca nautul nu are grasimi si nici colesterol, atunci te vei bucura sa afli ca tahini (pasta de susan) furnizeaza organismului tau acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, plus alte substante benefice care curata vasele de sange si iti protejeaza inima mult timp de acum incolo.

Secretele unui humus exceptional

Pentru ca humusul sa fie unul iesit din comun, trebuie sa se tina cont de cateva aspecte. Spre exemplu, boabele de naut trebuie sa fie mari, frumoase si curate, iar in timpul fierberii spuma sa fie in permanenta inlaturata. In plus, atat in timpul fierberii, cat si dupa, boabele de naut trebuie sa fie foarte bine curatate de coji.

Humusul de zi cu zi

Acum ca am vorbit despre beneficiile pe care deliciosul preparat le are, nu vom omite combinatiile delicioase cu care trebuie sa il incercati. Vegetarienilor le dam o veste buna: humusul contine multe proteine si poate fi o mancare deosebit de consistenta la o masa care contine exclusiv preparate vegetariene. Este foarte bun cu ulei de masline din belsug si poate fi servit simplu cu o lipie. Iar daca vrei sa incerci ceva nou, iti recomandam Humus Beiruty, sau mai exact humus cu piper rosu, usturoi si patrunjel, si Humus cu Snubar, care este humusul cu seminte de pin.

Nu am uitat nici de cei care prefera sa adauge si carnea in meniu. Humusul merge excelent cu frigarui de vita sau ras-asfur de vita. Sau daca vreti sa simplificati putin procesul, puteti opta pentru Humus cu carne de vita sau Humus cu carne si Snubar. Iar pentru o experienta autentic libaneza nu ezitati sa comandati Humus cu Sujuk, sau altfel spus humus cu bucatele de carnaciori libanezi picanti. In plus, nu este niciun secret ca ne place sa inovam, astfel ca la noi in restaurant puteti manca humus cu creveti.


Nicio mezze fara humus
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T