Liban, o destinatie de vis (I)


Cand ajungi pentru prima data in Liban, vei fi uimit de ospitalitatea libanezilor. Te vor primi cu o strangere de mana si cu un zambet larg pe care nu-l vei intalni in nicio alta tara. Libanul este o excelenta destinatie turistica pentru ca pe langa oameni prietenosi, Libanul are plaje luxoase, munti spectaculosi si accesibili, mancare delicioasa si vestigii arheologice bine pastrate.

Libanul are clima mediteraneeana, dar fiind o tara muntoasa, climatul se modifica in functie de altitudine. Jos, pe coasta, verile sunt foarte calduroase si umede, iar iernile destul de blande. Pe varfurile muntilor e zapada chiar si in luna iulie, iar iernile sunt aspre.

Un lucru este garantat. In Liban te vei simti bine si nu vei avea mari probleme in a te intelege cu localnicii. Ei sunt singurii vorbitori de araba care adauga cuvinte straine in dictionarul lor explicativ. In zonele urbane din Liban (in special Beirut) majoritatea oamenilor vorbesc bine si engleza si franceza. Unii stiu chiar si italiana.

Daca tot ai ajuns in Liban, trebuie sa gusti din mancarurile traditionale. Libanul nu este o tara scumpa. Poti alege sa mananci de la tarabele stradale sau de la restaurante. In nicio varianta nu vei gasi preturi care sa sperie turistii. Este bine de stiut ca pranzul este masa principala in aceasta tara. Majoritatea mancarurilor se consuma cu paine, care se numeste markuk și este o paine subtire ca hartia. Libanezii nu amesteca pestele si produsele lactate. Mezze este o mancare ce se serveste ca aperitiv si poate fi orice fel, servit in portii mici. Felul national libanez este kibbeh, facut din carne de miel sau vita si grau.

Ingredientele cele mai intalnite sunt laban (un fel de iaurt), orez, linte, frunze de vie, apa de trandafir, susan, naut si menta. Vinul se produce in Liban de sute de ani. O bautura unica este arak, un fel de rachiu cu anason. Alte bauturi populare sunt cafeaua, foarte groasa, si ceaiul cu mult zahar.

Four Seasons Bucuresti va propune o destinatie ideala
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T