Cafeaua Libaneza


Cafeaua este una dintre cele mai consumate si apreciate bauturi din intreaga lume, insa pentru populatia araba si, in special, cea libaneza, aceasta este nelipsita de la orice masa si de la orice intalnire, fie ea intre prieteni sau intre oameni de afaceri. Oricine vine in vizita la un libanez va fi servit cu o ceasca de cafea, indiferent de timpul pe care musafirul il petrece in casa gazdei.

Cafeaua libaneza, cunoscuta sub denumirile de „Awheh”, „Kahweh” sau „Kawha” este, de regula, cafea arabica (turceasca), insa, pentru un gust mai pronuntat si mai condimentat, i se adauga putin cardamon sau „hel”, care nu lipseste din bucataria libaneza. Cafeaua este preparata cu grija intr-un recipient numit „rawke” si, intrucat este una dintre cele mai tari cafele din lume, aceasta nu se serveste in cantitati mari, ci intr-o ceasca mica, fara maner, decorata cu bun gust, numita „demitasse”, care are cca. 60-90 ml.


Cafeaua alba

Da, ati citit bine, si nu, nu este vorba despre o cafea obisnuita careia i se adauga o cantitate considerabila de lapte, asa cum ne-am astepta cu totii! Cafeaua alba libaneza – „akwah baida” sau „café blanc” – este o bautura foarte fina, extrem de relaxanta, care nu contine cofeina. Aceasta cafea se prepara foarte usor si este, de obicei, consumata dupa o masa copioasa, pentru a induce o stare de bine si de relaxare intregului corp.

Ingredientele care stau la baza acestei bauturi, care a fost inventata in Beirut, sunt apa obisnuita si apa de flori de portocal, la care se adauga zahar sau miere, dupa preferinte. Intrucat are un gust atat fructat, cat si floral, apa de flori de portocal este folosita, in general, la prepararea dulciurilor, insa aroma sa desavarsita este cel mai bine pusa in evidenta in cafeaua alba. De asemenea, cafeaua alba se mai poate face si din apa de petale de trandafiri.


Cafea libaneza la Four Seasons Bucuresti    Cafea alba la Four Seasons Bucuresti
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T