Ingredientul minune – uleiul de masline


Nutritionistii, bucatarii, specialistii in cosmetica si cercetatorii care studiaza de ani de zile uleiul de masline il recomanda tuturor pentru nenumaratele beneficii pe care acesta il aduce pentru corpul uman, atat la interior, cat si la exterior. „Aurul lichid”, asa cum il numea Homer, este astazi unul dintre cele mai folosite ingrediente in prepararea mancarurilor sanatoase, dar si in crearea diverselor produse cosmetice cu rol de hranire si insanatosire a partilor corpului.

Uleiul de masline, acest ingredient minune pe care ar trebui sa il folosim zilnic, se gaseste pe piata sub forme diferite:
- Ulei de masline pur, de o calitate inferioara, care este obtinut prin rafinare si filtrare chimica;
- Ulei de masline virgin, care nu are in compozitie niciun aditiv alimentar chimic si nici ulei rafinat;
- Ulei de masline extravirgin, de o calitate superioara, cu un gust bun si o aciditate optima, obtinut la prima presare a maslinelor;
- Ulei de masline presat la rece, obtinut la a doua presare a maslinelor.

Bucataria libaneza nu ar mai fi completa fara acest ingredient care-si are originile in zona mediteraneeana si care este un fel de element identitar al Libanului. Dupa cum bine stiti, libanezii au un stil de viata sanatos si pun intotdeauna accent pe diversitate in alimentatie, dar si pe utilizarea unor ingrediente de inalta calitate pentru preparatele reprezentative ale culturii culinare libaneze. Relieful Libanului, solurile fertile, microclimatele si varietatile de soiuri de masline le permit agricultorilor sa creeze produse aromatizate in mod unic.

In restaurantul nostru, uleiul de masline este utilizat in pregatirea majoritatii mancarurilor, in special pentru mezze, salate si pentru macerarea carnii. Iata cateva preparate in care se regaseste uleiul de masline: homos, Baba-ghanuj, Moutabal, Labneh, Shanclish, Magdus, Muhammara, Fatush, Tabbule, Rocca, Salata libaneza, Salata Four-Seasons, Salata Haloumi-Baby spanac, Ras-asfur, Foul Moudamas sau Musabaha.

Beneficiile consumului de ulei de masline
Din punct de vedere nutritional, uleiul de masline reprezinta o sursa esentiala de grasimi mononesaturate din natura (73 g%), cunoscute si ca ''grasimi bune'', iar in acelasi timp, are un continut scazut de grasimi saturate (11g%), numite si ''grasimi rele''. Uleiul de masline nu are colesterol, glucide sau proteine, si are un continut relativ scazut de vitamine sau minerale (exceptie facand vitamina E).

Consumul a doar 2 lingurite de ulei de masline pe zi poate reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale si a atacurilor de cord. Este un ajutor de nadejde in lupta impotriva kilogramelor in plus, reducand pofta de zahar si oferind o senzatie de saturatie. Desi are multe calorii, reduce numarul de grasimi din organism. In plus, previne aparitia depresiei si imbunatateste memoria, protejeaza ficatul, inima si celulele rosii din sange si imbunatateste digestia.

Consumat pe cale externa, uleiul de masline este excelent pentru curatarea pielii sensibile, pentru intarirea firului de par si pentru descurcarea sa. De asemenea, uleiul de masline este folosit pentru vindecarea acneei, pentru hidratarea pielii si pentru bronzare.

Prin multiplele sale utilizari, uleiul de masline se dovedeste a fi un ingredient complex, care are foarte multe beneficii pentru organism, acesta fiind motivul pentru care toti specialistii in nutritie ne recomanda sa nu ne lipseasca din alimentatie.


Ingredientul minune din bucatarie – uleiul de masline la Four Seasons Bucuresti
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T