Alimente indicate pentru o digestie optima


Echilibrul intre sanatatea fizica si cea psihica este dat, in mare parte, de regimul alimentar pe care il adoptam. Starile de oboseala, de irascibilitate, durerile de stomac sau balonarile sunt produse ale unei alimentatii nesanatoase sau haotice. Pentru a-ti asigura o digestie usoara si, implicit, un corp si o minte mai sanatoase, este indicat sa tii cont de alimentele pe care le consumi in fiecare zi si sa stai cat mai departe de mancarea de tip fast-food, care este foarte greu digerabila.

O digestie optima ajuta la intarirea sistemului imunitar, este esentiala pentru detoxifiere si pentru absorbtia nutritionala si regleaza si sistemul hormonal. Odata cu sosirea primaverii, ar trebui sa punem mai mult accent pe o alimentatie care sa aiba la baza multe legume si fructe, intrucat organismul are nevoie de o perioada de detoxifiere, pentru a-si reveni dupa consumul mare de carne si alimente cu multe grasimi specific anotimpului rece.

Nutritionistii recomanda o serie de alimente care ne ajuta sa avem o digestie usoara si rapida, pe care le gasiti, in mod cert, in meniul nostru, in diferite retete:

1. Legumele: acestea reprezinta o sursa naturala de fibre, motiv pentru care nu ar trebui sa lipseasca din regimul alimentar al unei persoane care isi doreste sa aiba energie pentru intreaga zi si sa uite de disconforturile digestive care pot aparea din cauza unei alimentatii necorespunzatoare. In restaurantul nostru exista multe preparate pe baza de legume, si anume mezze reci: Baba-Ghanuj, Moutabal si salate: Fatush, Tabbule, Rocca, Salata Libaneza, Salata de masline si zatar, Salata Four Seasons si Salata Halloumi-Baby Spanac.

2. Leguminoasele: lintea, nautul, mazarea si fasolea sunt, de asemenea, bogate in fibre si ar trebui consumate cat mai des, intrucat ele va imbunatatesc digestia. La Four Seasons gasiti gustari traditionale care au in componenta o mare parte de leguminoase, si anume Homos, Foul Moudamas, Musabaha sau Fate. De asemenea, puteti opta pentru Falafel sau o supa de linte.

3. Condimente precum coriandru, nucsoara, ghimbir, chimen, frunze de busuioc, deoarece toate acestea stimuleaza procesul digestiv. Noi folosim aceste condimente in special la preparatele pe baza de carne.

4. Fructele: este indicat sa consumati fructe zilnic, deoarece acestea sunt bogate in vitamine si in fibre, in special perele, merele, capsunele sau bananele. Noi va recomandam un desert usor, numit Noapte de Beirut cu banane care, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos, intrucat contine crema de lapte cu esenta de flori de trandafiri, miere si nuca.

De asemenea, sa nu uitati sa faceti cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi si sa beti cel putin 2 litri de lichide, preferabil apa, pentru ca aparatul digestiv sa fie complet stimulat.



Alimente indicate pentru o digestie optima la Four Seasons Bucuresti
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar