Beneficiile consumului de carne


Multi oameni considera ca un preparat fara carne nu este satios, altii prefera lactatele si legumele in detrimentul carnii. Cat de benefic este consumul de carne? Nutritionistii spun ca trebuie sa existe un echilibru. Proteinele sunt esentiale unei stari bune de sanatate deoarece furnizeaza aminoacizi esentiali care nu pot fi sintetizati de organism si care trebuie luati din alimente. Proteinele intra in structura musculaturii si reprezinta un element de baza in mentinerea imunitatii. Iar pentru a asigura organismului acesti aminoacizi trebuie sa combinam doua tipuri de proteine: vegetale si animale. Insa trebuie precizat faptul ca, spre deosebire de proteinele vegetale, cele animale contin mai multi aminoacizi esentiali.

Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Un consum regulat de carne de peste previne osteoporoza, inflamatiile, anemia, accelereaza arderilescade riscul de boli cardiovasculare, poate avea efecte positive asupra depresiei si tulburarii bipolare si mareste aportul de calciu in organism.


Carnea de pui reprezinta o sursa bogata de minerale, oligoelemente si vitamine, furnizand intr-o proportie variabila majoritatea vitaminelor complexului B, vitaminele liposolubile A, D, K, E, fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor, potasiu, calciu. Seleniul din carnea de pui are un rol important in mai multe procese ce tin de metabolism, inclusiv metabolismul hormonului tiroidian, el avand un rol deosebit de important in mentinerea unei imunitati ridicate a organismului. Aflat din belsug in carnea de pasare, seleniul poate preveni cataracta si bolile de inima.


Carnea de vita este o sursa importanta de fier. De asemenea, are un continut bogat in vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, si de creatina benefica la dezvoltarea masei musculare si carnitine responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor. Carnea de vita are si vitamina E, un antioxidant important cu beneficii pentru piele sau sistemul vascular, denumita si vitamina tineretii si a fertilitatii.

Carnea de miel are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc. Este esentiala pentru intarirea sistemului osos si refacerea si cicatrizarea tesuturilor. Contine, de asemenea, un aminoacid esential rar intalnit la alte tipuri de care, care ofera organismului energie. Este bogata in numerosi nutrienti, printre care proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu. De asemenea, contine mangan, seleniu, cupru, acid folic si antioxidanti.

Carnea de rata asigura un sistem digestive sanatos si imbunatateste sistemul nervos. De asemenea, intareste sistemul imunitar si asigura dezvoltarea organismului. Este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu.

Carnea are o importanta deosebita pentru buna functionare a organismului, datorita continutului crescut de proteine de calitate superioara si de substante minerale, insa trebuie sa tinem cont si de cantitatile zilnice consumate, caci tindem sa exageram si sa devenim din omnivori, carnivori.


Beneficiile consumului de carne
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T