O shaorma unica in lume


Conceptia romanilor despre shaorma este putin gresita deoarece acest preparat poate fi unul sanatos si, in acelasi timp, gustos. Mihaela Bilic considera ca o masa echilibrata poate fi formata dintr-o shaorma si un iaurt, atata timp cat ne limitam la carne, lipie si legume. Nutritionista afirma ca shaorma nu este periculoasa pentru silueta si poate fi consumata de aproximativ doua ori pe saptamana. Este, de asemenea, un bun inlocuitor pentru chipsuri, produse de patiserie, snacksuri sau alte gustari care ne indeamna la rontait. Mihaela Bilic afirma ca „nu produsele de fast-food sunt nesanatoase, ci cantitatea mare in care le consumam, frecventa cu care apelam la ele si faptul ca le infulecam repede, fara sa le savuram”.

"Shaorma" este un cuvant arab din turcescul " çevirme" care inseamna a se roti. Carnea cu mirodenii se monteaza pe un tub rotativ care se invarte cateva ore langa foc. Se taie in fasii subtiri cu o sabie sau un cutit special si se ruleaza in lipie alaturi de celelalte ingrediente. Libanezii o prefera sub forma unei gustari. Este o varianta la indemana de mancare atunci cand sunt la plimbare sau nu au timp sa ia masa.


In restaurantul nostru avem trei tipuri de shaorma. Shaorma de pui, unde carnea este tinuta la marinat dupa o reteta secreta. Se serveste pe farfurie alaturi de cartofi prajiti, castraveti murati si sos de usturoi si este acoperita cu lipia casei pentru a-si pastra caldura si prospetimea. Un alt tip este shaorma de vita, care contine carne de vita, cartofi prajiti, sos tarator (pasta de susan) si boiaz (patrunjel, ceapa si rosii, presarate cu sumac).

Daca shaorma de vita si cea de pui sunt de notorietate si pot fi gasite mai peste tot in lume, noi am propus un tip de shaorma original, si anume cea din carne de rata pe care o puteti gasi doar la Four Seasons din Dorobanti. Am conceput acest preparat deoarece ne place sa inovam si, de asemenea, ne-am gandit la beneficiile pe care carnea de rata le are. De asemenea ne-a incantat in mod deosebit cat de bine se preteaza carnea de rata la combinatiile specifice shaormei. Shaorma de rata contine carne de rata , cartofi prajiti cu usturoi si menta, si sos tarator. Toate sosesc intr-o casuta de lipie pentru a-si pastra savoarea.

Acest tip de shaorma este un deliciu unic in lume pe care va invitam cu drag sa il incercati in restaurantul nostru din Calea Dorobantilor 177.


Four Seasons Dorobanti va propune o shaorma inedita: shaorma de rata
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T