Beirut, Parisul Oriental


Stabilit intre munti si mare, Beirutul este un loc uimitor, plin de culoare care te imbie sa ii descoperi numeroasele atractii. Poti incepe sa-l cunosti cu o plimbare pe faleza. Si cum este un loc aglomerat, poti veni dimineata sa te bucuri de o baclava si o cafea, pe care le poti procura de la numerosii vanzatori ambulanti.

Beirutul a avut foarte mult de suferit de pe urma razboiului civil care a durat 16 ani, insa astazi se afla in plin proces de reconstructie. Noi cladiri se inalta spre cer in toate partile, dar zonele din centrul istoric iti ofera cateva indicii despre cum si-a atras acest oras porecla de Parisul Oriental.

Bulevarde largi flancate de relicve coloniale si case din piatra de culoarea mierii domina peisajul, in timp ce cafenelele umplu locul de energie.

Micul dejun in stil libanez reprezinta o activitate obisnuita in acest oras, fiind alcatuit in principal din labneh (crema de branza), zaatar (un amestec de ierburi si susan), menta, rosii si castraveti, toate servite cu paine proaspata markouk si cafea neagra.

In Beirut vei descoperi ca un aspect iesit din comun al bucatariei libaneze il reprezinta modul in care este servita mancarea, cunoscut sub numele de „mezze”, care consta intr-o multitudine de feluri de mancare precum legume murate, humus, piure de vinete afumate, fructe de mare marinate la gratar, frigarui de carne si o varietate de salate gatite sau proaspete, prezentate sub forma de bufet cu autoservire.

Capitala Libanului este locul unde vei manca pe saturate fara a avea acea senzatie de plin pe care ti-o dau mancarurile grele. Bucatarii libanezi folosesc in special carne de vita si miel. Unul din condimentele preferate ale este usturoiul, care alaturi de uleiul de masline este omniprezent in mai toate specialitatile. De cele mai multe ori mancarurile sunt fie facute la gratar, fie sote sau coapte. Pe langa astea, ierburile, mirodeniile si prospetimea ingredientelor sunt cele care au facut ca traditia culinara a acestei mici tari sa fie atat de apreciata in toata lumea.

Odata cu lasarea intunericului, strazile capitalei libaneze se umplu de lume, iar spiritul de petrecere isi face cel mai bine simtita prezenta. Vei gasi la tot pasul locuri ideale pentru a savura o narghilea inconjurat de oameni frumosi si este tocmai buna pentru a da startul petrecerii care va tine pana la rasaritul soarelui.

Four Seasons Bucuresti va propune va vizitati Beirut
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar