Codul bunelor maniere intr-un restaurant libanez


Stim cu totii care este codul bunelor maniere intr-un restaurant, in general. Pentru ca avem experienta vietii traite in Liban, va spunem ca regulile din codul bunelor maniere se distorsioneaza putin intr-un restaurant libanez, si anume:

1. Rezervarea. Pentru a lua masa intr-un restaurant libanez este necesara rezervarea, in prealabil, cu cel putin 24 de ore in avans pentru a nu avea suprize la „liber” sa gasiti mesele ocupate. Daca se face rezervarea si nu se respecta ora stabilita, se anunta perioada de intarziere.
2. Sosirea in restaurant. Pentru ca tinem la confortul clientilor nostri, este necesar sa aveti o tinuta adecvata. Chiar daca la intrare sunt mai multi clienti, este de preferat sa asteptati chelnerul pentru a va conduce la masa rezervata.

3. Comanda - daca nu cunoasteti bucataria libaneza, atunci cel mai bine este sa intrebati ospatarul ce va recomanda. Doamnele comanda primele si apoi domnii. Ar fi bine sa specificati de la inceput cum va place mancarea, mai condimentata sau mai putin iar cand aceasta soseste, ar fi bine sa o gustati si sa va spuneti parerea punctual ca sa o putem remedia in cazul in care nu este pe gustul dvs.

4. Masa. La inceput pentru o pofta de mancare mai accentuata, nu ezitati sa incercati bautura din anason, arak, iar la final, pentru digestie alegeti un ceai libanez. Intr-un restaurant libanez nu exista antreu si fel principal. Preparatele se servesc in portii mici (mezze) pe mijlocul mesei, astfel incat sa puteti gusta si combina cat mai multe specialitati orientale. Chiar daca aveti tacamuri la dispozitie, unele preparate se mananca cu mana: sambusek, arais, rulouri, kebe, macanek; chiar si homos, moutabal, baba-ghanuj se pot manca cu mana, cu lipia casei facuta la cuptor. Cele mai reusite mese se servesc in grup pentru a putea socializa cat mai mult.

5. La final. Cereti nota chelnerului din timp si specificati cu ce doriti sa platiti, cash sau card. Avem in derulare anumite programe si e posibil sa beneficiati de o reducere.

Bunele maniere in restaurant
Inapoi la Blog



EXPERIENCE THE FLAVOURS OF LEBANON



Locatie Four SeasonsLOCATIE

Locatie Four Seasons DorobantiCalea Dorobantilor Nr.177, Bucuresti
Follow USFOLLOW USFollow Us

Four Seasons Dorobanti: Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google Plus Twitter Four Seasons Youtube Four Seasons
Four Seasons Dorobanti
Fine Lebanese Cuisine
Four Seasons V. Lascar
G-DX5YZ1HB0T